Redactie

Plasmaprediker Pioneer toont eerste lcd-tv’s

Drie nieuwe KURO lcd-modellen zijn het tastbare bewijs dat Pioneer naast zijn plasmabeeldschermen voortaan lcd-tv’s gaat verkopen. Het bedrijf wil bewijzen dat het kwaliteit kan leveren in welke categorie of schermafmeting dan ook.

Pioneer presenteert de drie televisies, die verkrijgbaar zullen zijn in de formaten 32, 37 en 46 inch, samen met een gloednieuwe Full HD-projector. Allemaal zijn ze in staat om 1.920 x 1.080p-beelden weer te geven.

Om te benadrukken dat Pioneer een van de meest prominente producenten is van plasmatelevisies, lanceert het bedrijf daarnaast twee levensgrote KURO-modellen van 50 en 60 inch. Een filter tegen weerkaatsend licht en driedubbele HDMI 1.3-ondersteuning moeten ervoor zorgen dat de nieuwe lcd-neefjes niet schril afsteken tegen de grotere plasmamodellen. 

Het leek er een tijdje op dat Pioneer de productie van de energievretende plasmatechnologie helemaal zou staken. Maar door een partnerovereenkomst met het grotere Matsushita kon de productiecapaciteit flink worden vergroot, en kan het Japanse elektronicabedrijf plasmatelevisies blijven leveren.

De lcd-nieuwkomers van 32 en 37 inch zullen in mei in de winkel staan. De grotere 46 inchtelevisie komt pas later dit jaar beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.