Redactie

Nieuwe Xbox-interface lekt uit

De Xbox 360 krijgt in de herfst een gloednieuwe interface, samen met een rits nieuwe functies. Eén hacker is er echter al in geslaagd de nieuwe software te downloaden en installeren. De Xbox Experience-interface werd nog maar een week geleden voorgesteld op de E3-gamingbeurs.

Het is onduidelijk hoe de hacker de nieuwe Xbox Experience-interface in handen kreeg. Maar op zijn xHavok87-blog demonstreert hij op overtuigende wijze – onder meer met video’s – dat de software in zijn bezit is. Normaal wordt de interface pas met de zogenaamde Fall Update in het najaar naar gamers gestuurd.

In een tiental posts beschrijft xHavok87 hoe hij de gelekte Fall Update op een dvd brandt en uiteindelijk ook aan de gang krijgt op een Xbox 360-console. Voorwaarde is wel dat het gaat om een gekraakte console met Infectus 2-modchip.

De video’s bevestigen in elk geval dat de Xbox Experience-interface stevig afstand neemt van de huidige ‘blade’-interface van de Xbox 360. Een van de opvallendste elementen is het gebruik van avatars – wat meer dan een klein beetje een knipoog is naar de Nintendo Wii.

Microsoft van zijn kant lijkt al gereageerd te hebben op het nieuws, want de video’s van xHavok87 zijn inmiddels van YouTube verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.