Redactie

Nog geen gratis muziek op Qtrax

Qtrax, een website die gratis muzieknummers aanbiedt, heeft hiervoor geen afspraken met de vier grote platenmaatschappijen. De site biedt muzieknummers aan met een speciaal kopieerslot, en toont tijdens het afspelen reclame op het scherm. Het aanbod is naar eigen zeggen perfect legaal, maar dat wordt stilaan twijfelachtig.

Aanvankelijk meldde de site trots dat men een overeenkomst had met de vier grote spelers in de muziekwereld. Universal, EMI en Warner ontkennen dit nu en over een mogelijke toestemming van Sony BMG is geen duidelijkheid.

Allan Klepfisz, hoofd van de muziekpagina, ziet het als een storm in een glas water. “Het klopt dat sommige afspraken nog niet op papier staan, maar we hebben wel overeenkomsten”, verklaarde hij tegenover CNet. “Niemand heeft gedreigd met een rechtszaak, dus gaan we door met de dienst zoals gepland.”

Naast de wettelijke problemen mist de site momenteel zijn moment in de schijnwerpers. De aangekondigde lancering werd meteen uitgesteld omdat het hoge aantal bezoekers de site deed bezwijken. Zo is het downloadprogramma op de site uren later nog steeds niet beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.