Redactie

Rockstar verbaasd over uitspraak Brits hooggerechtshof

De nu al bijna een jaar aanslepende Manhunt 2-saga in Groot-Brittannië heeft een nieuw vervolg gekregen. Het hooggerechtshof oordeelde vorige week dat het Video Appeals Committee (VAC) het controversiële horrorspel opnieuw moet beoordelen. Ondertussen heeft Take-Two Interactive Software, de uitgever van het spel, de release in de Benelux uitgesteld.

In juni 2007 werd Manhunt 2 door de British Board of Film Classification (BBFC) verbannen omwille van zijn “niet aflatende focus op stalking en brutale slachtpartijen”. Vorige maand gaven de zeven leden van het VAC, dat is opgericht om uitgevers de kans te geven om beslissingen van de BBFC aan te vechten, het spel echter de classificatie 18+. Daardoor moest de BBFC zijn toelating geven en kon Manhunt 2 uitgebracht worden.

De BBFC ging daartegen in beroep bij het Britse hooggerechtshof. De rechter besloot daar donderdag dat het VAC zijn oordeel moet herzien. Het staat niet vast of diezelfde zeven leden weer tot hetzelfde besluit zullen komen. Bij de vorige beoordeling haalde Manhunt 2 de 18+ rating met vier van de zeven stemmen, een nipte meerderheid.

Rockstar reageerde alvast verbaasd over de nieuwe beslissing. De makers van Manhunt 2 vinden dat het spel – dat in Amerika al te koop is – ook in Groot-Brittannië in de winkels moet komen. “We geloven dat de beslissing van het VAC de juiste was en begrijpen niet waarom de rechter haar in twijfel trekt”, aldus Rockstar. Het bedrijf meent dat de inhoud van Manhunt 2 binnen de grenzen van het 18+-certificaat van de BBFC ligt.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.