Redactie

Numericable prijsbreker met triple play in Brussel

Numericable wil zich in Brussel op de kaart zetten als aanbieder van triple play, met een bundel die naar eigen zeggen meer biedt dan Belgacom voor de helft van de prijs. De bundel omvat 100 megabit breedband, 83 televisiekanalen en onbeperkt bellen naar vaste lijnen.

Het Brusselse kabelbedrijf Coditel is al sinds 2003 in handen van de Franse groep Numericable. Die biedt in Frankrijk een triple play-bundel van 31,90 euro per maand. De groep wil zich nu ook in België profileren als triple play-aanbieder. Het Belgische filiaal neemt nu de naam van het moederbedrijf over, wat onder meer moet helpen om het imago van televisieaanbieder af te schudden.

Numericable-directeur Pierre Danon: "In het begin van deze eeuw stond België aan de top wat betreft breedbandpenetratie in Europa. Nu zit het in de middenmoot. De voorbije drie jaren waren er andere landen die het beter deden. Waarom? Belgacom heeft een sterk IP-televisieaanbod, maar het is erg duur. Triple play is in België vijfmaal duurder dan in Frankrijk."

Helft goedkoper dan Belgacom
De prijszetting die Numericable in Brussel hanteert, is hoger dan in Frankrijk maar naar Belgische normen behoorlijk agressief. De basisbundel van Numericable, voor 39,90 euro per maand, omvat 75 gewone en 8 HD-televisiekanalen, internet aan 100 megabit per seconde met een limiet van 30 gigabyte per maand en onbeperkt nationaal bellen naar vaste lijnen.

Niet inbegrepen is de huur van een decoder, maar voor 6 euro per maand extra levert Numericable een decoder die HD ondersteunt en die programma’s kan opnemen op harde schijf. Een vergelijkbaar pakket, maar met een tragere internetverbinding, zou bij Belgacom ongeveer 90 euro per maand kosten, aldus Numericable.

De decoder kan ook worden aangekocht aan 99 euro voor een basismodel en 249 euro voor een model met HD en opnamemogelijkheid op harde schijf.

Het tweede pakket, ‘Triple Play Power’, kost 59,90 euro en bevat 140 gewone en 11 HD-televisiekanalen en breidt het onbeperkt bellen naar vaste lijnen uit naar 42 landen, waaronder het grootste deel van Europa maar ook de Verenigde Staten. Met de huur van de decoder erbij komt dat aanbod op 65,90 euro.

Bij beide bundels hoort ook een Video On Demand-aanbod met meer dan 5.000 uren video. Dat aanbod kleurt sterk Franstalig, met onder meer RTL en TF1. Numericable zegt wel dat het in gesprek is met de Vlaamse zenders om ook hun Video on Demand-formules te kunnen aanbieden.

Focus op triple play
Triple play moet het kernproduct van Numericable worden. "De individuele producten blijven natuurlijk ook apart beschikbaar", zegt Pascal Dormal, algemeen directeur België en Luxemburg. "Maar wij denken dat de voordelen van onze triple play-pakketten zo groot zijn, dat de meerderheid van onze huidige en nieuwe klanten daarvoor zal kiezen".

,

In Frankrijk dekt Numericable nu 34 van de 36 steden met meer dan 100.000 inwoners. In België gaat het in feite slechts om 40% van het Brusselse grondgebied, plus Wemmel en Drogenbos. Uitbreiden is moeilijk, omdat Telenet de Vlaamse kabel beheerst en Voo de Waalse. Numericable maakt bij de lancering van zijn triple play-aanbod vandaag wel duidelijk dat het nog hoopt op een toenadering met Voo, al zijn er momenteel geen formele gesprekken.

Het voormalige Coditel heeft naar eigen zeggen 125.000 klanten voor zijn huidige televisieaanbod. Er zou echter een potentieel zijn van 150.000 tot 180.000 gezinnen op het gebied dat Numericable nu met zijn Brusselse netwerk kan bereiken. Op het vlak van telefonie zegt Numericable tussen 10 en 20% marktaandeel in Brussel te hebben en het heeft het de ambitie om dat percentage te verdubbelen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.