Redactie

Plannen KPN voor tv in België weinig concreet

De plannen van de Nederlandse telecomgroep KPN om in België te beginnen met digitale televisie bevinden zich nog in een zeer vroeg stadium. Een topman kondigde dinsdag aan dat het bedrijf onderzoekt om digitale tv via het vaste net en de ether aan te bieden. Maar het heeft nog geen zicht op hoe het er in de praktijk aan toe zal gaan.

"Binnenkort gaat er een frequentie vrijkomen", zegt Christiaan Schieven, verantwoordelijk voor investor relations bij KPN. "Wij zijn een van de partijen die daar met interesse naar kijken omdat we dat in Nederland momenteel ook via de ether exploiteren." In België zijn echter enkel de VRT-kanalen uit de lucht te plukken. Dat wil zeggen dat het bedrijf de overige zenders ofwel zelf moet uitzenden, of nog steeds een aanzienlijk deel per kabel moet verspreiden. Tegen de tijd dat de veiling voor de frequentie begint, wil KPN beslissen of het al dan niet in de Belgische markt voor digitale televisie stapt.

Momenteel zijn er vier spelers actief op die markt: Telenet, Belgacom en TV Vlaanderen (via satelliet) en Interkabel/INDI. Al staan de eerste twee momenteel klaar om de activiteiten van Interkabel over te nemen. KPN is al actief in ons land via Tele2, maar kan niet zeggen of het ambieert een netwerk op kleine of grote schaal uit te bouwen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.