Redactie

Radio centraal op nieuwe gsm’s Sony Ericsson

In deze tijden van iPods en digitale muziek lijkt de radio stilaan afgeschreven. Maar niet bij Sony Ericssson, dat twee telefoons voorstelt met een ingebouwde FM/AM-radio en RDS als uithangbord.

Nu is een ingebouwde radio niets nieuws, maar meestal is de functie een bijkomstigheid die minder belangrijk is dan 3G, een ingebouwde megapixelcamera of koppelingen met YouTube. De R300i en R306i zijn daarentegen “speciaal ontwikkeld om een geloofwaardige radiobeleving” te leveren, aldus de fabrikant. Ook het ontwerp is geïnspireerd op dat van een radio.

De aanwezigheid van een AM-ontvanger verraadt het een beetje: deze toestellen zijn in de eerste plaats bedoeld voor ontwikkelingslanden waar nog veel AM-zenders bestaan. De R300i en R306i zijn dan ook niet toevallig voorgesteld in de Indiase hoofdstad New Delhi. Maar de toestellen worden ook bij ons uitgebracht. De R300 in het voorjaar, de R306i in de loop van de zomer.

In het bijzonder de R306i is een apart toestel. De openklapbare telefoon heeft aan de buitenkant een OLED-scherm dat volledig geïntegreerd is in de behuizing en waarop informatie over de radiozender verschijnt. Links en rechts van het scherm zijn speakers aangebracht, zodat de telefoon kan pochen over stereogeluid te beschikken. De muziek kan ook zeer luid, benadrukt de fabrikant in zijn persbericht.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.