Redactie

Sony wil PSP uitrusten met Skype

Geruchten over nieuwe productfuncties lekken meestal uit via andere kanalen, maar in het geval van de Playstation Portable is het Sony zelf dat zijn mond voorbij praat. Op een promotiesite verklapte het bedrijf dat zijn console een Skype-belfunctie zal krijgen.

Sony is dit jaar vertegenwoordigd op de CES-electronicabeurs in het Amerikaanse Las Vegas. Op een speciaal hiervoor ingericht gedeelte van zijn site liet het Japanse bedrijf een filmpje over de PSP zien. De opmerkzame medewerkers van gadgetblog übergizmo zagen tussen twee beeldjes door de woorden “Telefoneer met Skype” opduiken en vonden later in de productbeschrijving de aanbeveling: “Bel vrienden, kraak medespelers af of klets bij met bekenden, via Skype voor het PSP-systeem”.

De Sony-speldivisie is het afgelopen jaar druk geweest met het uitbreiden van de capaciteiten van de zwarte console. Een nieuwe versie bracht een video-uitgang met zich mee en wat later werd een accessoire gepresenteerd dat de PSP in een navigatietoestel verandert. In november zinspeelde Sony-topman Jim Eyan op de metamorfose naar een volwaardige PSP-telefoon met ingebouwde SIM-kaart. Een Skype-functie toevoegen is een verstandige stap, gezien Nokia’s mislukte experiment met zijn N-Gage gametelefoon.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.