Redactie

TV Vlaanderen stelt HD-aanbod voor

Volgend op een aankondiging eerder deze maand presenteert TV Vlaanderen nu zijn HD-aanbod. De televisieverdeler via satelliet biedt vanaf vandaag drie zenders in hoge definitie aan.

U betaalt vijf euro per maand voor het pakket met Discovery HD, National Geographic HD en Brava HDTV. Binnenkort wordt het aanbod uitgebreid met twee gratis kanalen: lifestylezender Luxe TV en het Duitse entertainmentkanaal Anixe HD.

Om als bestaande klant van TV Vlaanderen HDTV te kunnen ontvangen, heeft u naast een aangepast televisietoestel nog twee dingen nodig. Een Duo LNB zorgt ervoor dat u zowel de HD-signalen als de klassieke zenders binnen krijgt. De Duo LNB is een stekkerkop die u op de schotelantenne moet plaatsen. Voor de vertaling van de signalen naar beeld moet u bovendien een HD-ontvanger aanschaffen. TV Vlaanderen laat zijn klanten vrij in de keuze, maar raadt hiervoor de Philips HD DSR 7121/22 aan als het enige gecertificeerde toestel.

De prijzen om met televisie in hoge definitie te starten lopen uiteen. De losse HD-ontvanger heeft een adviesprijs van 299 euro, een aparte Duo LNB is te koop voor ongeveer veertig euro. Wie al een schotel heeft en zijn oude ontvanger wil gebruiken voor digitale televisie op een tweede toestel, kan voor 378 euro de ontvanger samen met een smartcard en kaartlezer (CI-module) aanschaffen.

Vanaf nul beginnen met HD-televisie via de schotelantenne kost ongeveer 430 euro. Voor die prijs krijgt u een schotelantenne met Duo LNB, een smartcard met kaartlezer en de HD-ontvanger.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.