Redactie

Bang & Olufsen op maat van Aston Martin DB9

Bij een topwagen hoort topgeluid, en dat hebben ze bij Aston Martin goed begrepen. Wie niet genoeg heeft aan het hemelse gedonder dat uit de uitlaten van de DB9 Coupé en Volante opstijgt, kan vanaf nu het B&O BeoSound DB9-audiosysteem aanstippen in de optielijst.

Met de BeoSound DB9 levert B&O een hoogstaand audiosysteem dat exclusief aan de Aston Martin DB9 voorbehouden is. De installatie werd specifiek op maat van de Britse sportwagen samengesteld, zodat het zowel akoestisch als visueel perfect bij de stijlvolle V12 aansluit. De beelden beloven alvast veel goeds.

Blikvangers zijn de twee gemotoriseerde tweeters met dubbele akoestische lens, die geruisloos uit het dashboard opstijgen zodra de BeoSound DB9 ingeschakeld wordt. De gepatenteerde Acoustic Lens Technology belooft een ideale spreiding van hoge tonen in een gebied van 180 graden, wat voor een betere ruimtelijkheid, meer realisme en een grotere soundstage moet zorgen voor de inzittenden.

De opvallende tweeters vooraan worden bijgestaan door drie bijkomende tweeters, vijf midrange-luidsprekers en drie woofers, inclusief een krachtige 200mm subwoofer. Voor de aandrijving van die dertien luidsprekers zorgt B&O’s bekende ICEpower-technologie, die een flinke portie watt’s levert zonder finesse uit het oog te verliezen.

Om niets aan het toeval over te laten, werd de BeoSound DB9 niet alleen afgesteld door Bang & Olufsen’s eigen tonmeisters, maar kreeg het systeem ook een DSP-unit mee. Met de digitale signaalprocessing kan het systeem veranderende rij-omstandigheden en storende geluiden van buitenaf automatisch counteren. In de Volante – de open versie van de DB9 – hanteert de DSP ook andere settings naargelang je met open of gesloten dak rijdt.

De verkoopprijs voor het BeoSound DB9-systeem is ons niet bekend, maar een weggevertje zal het niet zijn. Of toekomstige DB9-bezitters daarvan wakker liggen, is een andere vraag…

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.