Redactie

Digitale tv: de vinger aan de pols

In FWD Magazine 26 vind je een overzicht van wat er het laatste jaar in het digitale tv-landschap veranderde. De aanvullende gegevens bij dat overzicht zetten we op een rijtje in het overzicht dat je onderaan deze pagina kan downloaden in pdf-formaat. 

In de eerste plaats zetten we de beschikbare zenders per aanbieder op een rij. Die splitsen we op in zenders uit het standaardpakket, free-to-air zenders (in het geval van satelliet-tv) en optionele zenders. Diezelfde opdeling volgen we voor de HD-zenders die elke provider aanbiedt.

In de tabel geven we weer welke zenders je bij welke aanbieder kan ontvangen. We vermelden er ook bij of de zender tot het standaardpakket (S) behoort, of hij als free-to-air zender (F) te ontvangen is voor satellietgebruikers, en of ervoor bijbetaald moet worden (O).

We sluiten af met een gedetailleerd prijsoverzicht van het aanbod van de providers. Daarmee wordt het meteen een stuk eenvoudiger om de verschillende mogelijkheden op de Vlaamse markt te vergelijken. We bekijken verschillende populaire formules – zogenaamde dual- of triple-play pakketten – die naast digitale tv ook andere diensten zoals internet en telefonie omvatten. Die kunnen vaak de doorslag geven als het om budgetbewust tv-kijken gaat.

Alleen het splinternieuwe tv-aanbod van Scarlet ontbreekt in ons overzicht, omdat daarover nog niet voldoende gegevens beschikbaar waren bij het afsluiten van dit dossier. Hun formule omvat breedbandinternet, vaste en mobiele telefonie en digitale tv voor 50 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.