Redactie

iPod-oortjes toch niet vastgechipt

De nieuwe iPod Shuffle werkt enkel met nieuwe Apple-oortelefoons die voorzien zijn van een speciale chip. De heisa die daar de afgelopen dagen over ontstond is te relativeren. Zo kunnen andere fabrikanten de oortelefoon namaken.

Een van de nieuwtjes aan de iPod Shuffle is dat de bediening voortaan niet meer op het toestel gebeurt maar via de bijgeleverde oortelefoon. Afgelopen weekend ontstonden er daarom flink wat geruchten dat Apple er zo voor wil zorgen dat een (goedkopere) oortelefoon van een ander merk niet werkt.

Enkel bediening
Apple bevestigt aan Boingboing.net en Macworld.com dat er een chip in de oortelefoon zit. Wel benadrukt het dat deze enkel dient voor de bediening van de Shuffle en niet voor encryptie of om het gebruik van andere oortelefoons te voorkomen.

Concreet wil dat zeggen dat de iPod Shuffle voorlopig enkel werkt met een oortelefoon van Apple of een door Apple gecertificeerd merk. Maar het is realistisch dat er binnenkort al goedkopere alternatieven opduiken dan de exemplaren die Apple vanaf 29 euro aanbiedt.

Omdat de chip geen controlesysteem heeft, kunnen andere fabrikanten de besturing namaken. Al kunt u geen oude oortelefoon aan de praat krijgen op de nieuwe Shuffle.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.