Redactie

Veelzijdige Blu-ray-speler van Oppo

Met de BDP-83 brengt Oppo eindelijk z’n langverwachte universele Blu-ray-speler op de markt. De nieuwkomer weet niet alleen raad met Blu-ray-schijfjes en gewone dvd’s, maar speelt eveneens dvd-audio, sacd, en (hd)cd. Ook met AVCHD- en mkv-videobestanden, digitale muziek en foto’s weet de Oppo BDP-83 raad.

De BDP-83 is een Profile 2.0-speler die BD-Live- en BonusView-compatibel is. Hij valt in de eerste plaats op door z’n brede ondersteuning voor verschillende schijftypes en bestandsformaten, iets waarop het momenteel nog wachten was bij de huidige generatie Blu-ray-spelers.

Ook de videokwaliteit belooft veel goeds. Oppo maakt gebruik van de VRS-technologie (Video Reference Series) van Anchor Bay voor de video-processing, en ondersteunt features zoals 1.080p/24-output, HDMI 1.3 met Deep Color en Source Direct-output. Daarnaast beschikt de machine over heel wat mogelijkheden om alles optimaal in te stellen.

Alle next-gen geluidsformaten kunnen als bitstream worden uitgevoerd, en formaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio decodeert de BDP-83 desgewenst intern. Bij de sacd-weergave zien we enkele opvallende features, zoals Direct Stream Digital (DSD) over HDMI en DSD-naar-analoog zonder PCM-conversie. Die aandacht voor muziekweergave zien we ook terug bij de uitgangen: naast een analoge 7.1-uitgang heeft de BDP-83 ook een aparte analoge stereo-uitgang aan boord.

Voor- en achterop de BDP-83 treffen we een usb-aansluiting aan, die makkelijke toegang tot muziek, video en foto’s vanaf een usb-apparaat mogelijk maakt. Ook IR-in- en uitgangen ontbreken niet; optioneel kan het toestel van een RS-232-aansluiting worden voorzien. Andere highlights die Oppo aanhaalt zijn de eenvoudige ingebruikname en snelle laadtijden. Om alles in goede banen te leiden, levert Oppo de BDP-83 compleet met een remote met verlichte toetsen,

De Oppo BDP-83 is vanaf nu beschikbaar in de VS en kost $499. Op de Europese versie is het nog even wachten. Wil je de BDP-83 toch al in huis halen, dan kan je rechtreeks bestellen langs de Oppo-website.

Update 31/08: Oppo laat weten dat de Europese versie van de BDP-83 beschikbaar wordt onder de type-aanduiding BDP-831. De prijs zal onder 600 euro liggen, en het toestel is ten vroegste vanaf oktober beschikbaar via www.oppostore.co.uk.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.