Redactie

De beste producten van 2009

Gisteren werden, op een gala-avond in Diegem, de winnaars van de verkiezing ‘Beste producten van 2009’ bekendgemaakt. Deze jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door de vakbladen PC Magazine, FWD Magazine en Shoot.

Lezers van deze bladen mochten tijdens de maand december online stemmen op hun favoriete producten, en dit in 10 categorieën. Iedere categorie bevatte 10 producten die vooraf geselecteerd werden door de redacties, op basis van praktijkervaring en testrapporten.

Smartphones
Apple schoot in twee productcategorieën de hoofdvogel af. Bij de notebooks mocht de imposante MacBook Pro 17 inch het gouden kroontje opzetten. Machines van Acer (Aspire Timeline) en HP (Pavilion dv8) bezetten respectievelijk plaatsen twee en drie. En in de categorie ‘mobiel’ toonde de iPhone 3GS zich veruit het populairst. Een andere smartphone, de Nokia N900, werd dan weer massaal naar voren gestemd in de categorie van de professionele apparaten.

In softwareland bleek Microsoft dan weer onverslaanbaar. Windows 7 was volgens de lezers van PC Magazine de belangrijkste softwarelaunch van 2009. Ook de fotobewerker Photoshop Elements 8 van Adobe, en de webbrowser Firefox 3.5 konden op de goedkeuring van de stemmers rekenen.

Technologie
Opvallend was verder de top drie in de algemene categorie ’technologie’. Die werd ingenomen door veelbelovende technologieën waar we in 2010 ongetwijfeld nog veel zullen horen, zoals touchscreens en Blu-ray. Absolute winnaar is echter de led-technologie in beeldschermen. Dat geeft aan dat consumenten ‘groene’ technologie kunnen waarderen.

Fotografieliefhebbers stemden dan weer massaal voor de Canon EOS 7D, een SLR-camera die in zijn klasse de hoogste resolutie van allemaal biedt. In de categorie van de flatscreen-tv’s was het het extra brede 21:9 Cinema-scherm van Philips dat het hoogste schavotje mocht betreden.

De volledige verkiezingsuitslag kan je nalezen in de februari-edities van PC Magazine en FWD Magazine.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.