Redactie

iOS 4.1-update klaar voor gebruik

Apple heeft de definitieve versie 4.1 van het mobiele besturingssysteem iOS voor de iPhone en iPod Touch beschikbaar gesteld. Er zijn enkele nieuwe functies en de ondersteuning voor de iPhone 3G is verbeterd.

iPhone- en iPod Touch-eigenaars die vandaag hun geliefde iToestel aansluiten op hun Mac of pc met iTunes, krijgen de melding dat er een nieuwe firmware-update beschikbaar is.

iOS 4.1 brengt enkele interessante nieuwigheden mee, al zijn die niet voor alle toestellen beschikbaar.

Game Center
Het meest in het oog springend is de toevoeging van het sociale spelplatform Game Center. Met deze applicatie kan je vrienden uitnodigen om scores uit te wisselen en om samen een spel te spelen. Gebruikers van de iPhone 3G, de eerste generatie iPhone en iPod Touch-toestellen vallen echter uit de boot.

Naast het Game Center trekt Apple de sociale kaart met de implementatie van het onlangs gelanceerde muziekplatform Ping. Via het nieuwe Ping-tabblad in de iTunes-applicatie kan je nagaan welke muziek je vrienden hebben aangekocht, en je kunt je favoriete muzikanten volgen.

Foto en video
De nieuwe HDR-fotofunctie zal voorlopig enkel voor de iPhone 4 beschikbaar zijn. Met deze optie worden telkens drie versies van een foto gemaakt. Eentje die onderbelicht is, eentje met normale instellingen, en een overbelichte. Handig als bepaalde delen van een foto te licht of te donker zijn.

Video’s geschoten in HD met een iPhone 4 of de nieuwe iPod Touch, die vorige week gelanceerd werd, kunnen vanaf nu zonder kwaliteitsverlies naar websites als YouTube worden verstuurd. Voorheen werd de resolutie automatisch verlaagd.

iPhone 3G
iPhone 3G-gebruikers hebben het meest baat bij de update. Die versie kreeg bij de overstap naar iOS 4.0 te kampen met enkele hardnekkige bugs zoals vertragingen en een verminderde batterijduur. Volgens de eerste gebruikerservaringen zijn de problemen grotendeels verholpen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.