Redactie

JBL MS-8 legt autobestuurders in de watten

Audiosystemen die af-fabriek in een auto worden geplaatst presteren vaak beneden de maat, maar ook bij aftermarket oplossingen varieert het prestatieniveau. JBL’s MS-8 past daar een mouw aan, met state-of-the-art geluidsprocessing.

Bij de aankoop van een wagen komt luisterplezier onderweg zelden bovenaan het wensenlijstje te staan. Een beslissing die menig bestuurder zich pas betreurt eens hij merkt dat de ingebouwde radio en speakers echt ondermaats presteren.

Kwalitatieve uitbreiding
In die omstandigheden komt de JBL MS-8 als geroepen. Deze automatische equalizer – die onlangs nog een EISA-award in de wacht sleepte – kan eenvoudig toegevoegd worden aan nagenoeg elk ingebouwd muzieksysteem. Met de bijgeleverde meetmicrofoon optimaliseert de module de audioweergave in amper tien minuten tijd.

Na de metingen bewerkt de MS-8 een groot aantal geluidsparameters in het digitale domein. Denk aan het maximaliseren van de frequentierespons, de basweergave en dynamiek, maar ook aan andere kenmerken zoals de helderheid, detailweergave en stereo imaging. 

Nadien kan het systeem desgewenst verder bijregelen met de 31-bands grafische equalizer voor maximaal acht audiokanalen. 

Op maat van elle situatie
Maar de MS-8 heeft nog meer troefkaarten in de mouw. Een van de absolute blikvangers is de DSP-correctie, die ervooor zorgt dat de signalen uit de individuele luidsprekers op exact het juiste moment je oren bereiken.

Daarbij kan je een aantal verschillende configuraties bijhouden, zodat je steeds een optimale weergave krijgt, of je nu alleen in de wagen zit of met drie passagiers erbij. We kregen zelf al een korte demo te horen in een Audi A6, en het resultaat mocht er alleszins zijn.
 

Als toemaatje is er ook Logic7-processing aanwezig. Die technologie maakt het mogelijk om stereotracks om te zetten naar 5.1- of 7.1-surround sound. 

De ingebouwde versterker (8x 18 watt bij 4 Ohm) maakt het mogelijk om speakers rechtstreeks aan te sturen met de MS-8, maar bij meer geavanceerde installaties kan de processor ook gewoon als voorversterker dienst doen.

Eenvoudige installatie
De JBL MS-8 laat zich eenvoudig uit het zicht installeren tussen de headunit van de wagen en de luidsprekers. Aangezien er geen ingrijpende veranderingen moet gebeuren in de wagen, leent het systeem zich ook perfect voor de zakelijke (lease)markt.

Het volledige pakket – dat bestaat uit de MS-8 processor met microfoon, display en draadloze remote – wordt verkocht voor een aanbevolen adviesprijs van 799 euro, en is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere speciaalzaak.

Voor meer informatie surf je naar de MS-8 webpagina, waar je heel wat informatie, demo’s en instructievideo’s terugvindt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.