Beeld

Langverwachte Boxee Box maakt z’n intrede

Met de Boxee Box lanceert D-Link een mediaspeler die een duidelijke meerwaarde belooft voor online-content. Het opvallend gelijnde toestel verschijnt rond deze tijd in de winkel.
 

De Boxee Box lijkt op het eerste zicht een mediaspeler die vooral in het oog springt door het eigenzinnige design. Zoals we intussen van mediaspelers gewend zijn, ondersteunt de machine een gigantisch aantal bestandsformaten die vanaf een usb-opslagapparaat of het thuisnetwerk afgespeeld kunnen worden. Maar er is meer.

Apps en internetbrowser
Wat de Boxee Box vooral moet onderscheiden van de concurrentie, is de manier waarop dit toestel met online content omgaat.

Boxee bouwt immers voort op een open platform (de voor HTPC gebruikers niet onbekende Boxee-software), waarin al een honderdtal apps aanwezig zijn om film, tv-series, muziek en sociale media rechtstreeks naar een tv-toestel te halen.

Door het ‘open’ concept, kunnen er makkelijk nieuwe apps ontwikkeld worden die de Boxee Box van nieuwe mogelijkheden voorzien.

De meest opvallende feature is dat de Boxee Box je toelaat om zonder computer op het internet te surfen. Via de overzichtelijke interface kan je alle media eenvoudig per categorie sorteren.
 

Voor de navigatie is er een afstandsbediening met een volledig Qwerty-keyboard voorzien, een handige aanvulling om inhoud op de mediaspeler terug te vinden of informatie op te zoeken op internet. Daarnaast zijn er ook Boxee-apps voor de iPhone, Android en Palm Pre.

Stevige specs
Ook de specificaties van de hardware mogen gezien worden. Met een Intel Atom CE4100-processor en één Gigabyte RAM-geheugen doet de Boxee Box amper onder voor een netbook of nettop, terwijl ook de aanwezige aansluitingen niet teleurstellen.

We tellen een HDMI-aansluiting, een optische digitale geluidsuitgang, stereo-cinch, ethernet, een SD-kaartlezer en twee usb-aansluitingen. Ook een draadloze netwerkaansluiting (volgens de n-standaard) is mogelijk.

De Boxee Box van D-Link is vanaf december beschikbaar. De aanbevolen winkelprijs bedraagt 229 euro.

UPDATE (07/12): D-Link bevestigde intussen dat pre-orders in België geplaatst kunnen worden via digimania.be. Digimania stelt momenteel begin januari als levertermijn in het vooruitzicht.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.