Redactie

Microsoft vernieuwt Xbox 360

Microsoft heeft een nieuwe Xbox 360. Deze zal standaard wifi aan boord hebben en 250 gigabyte opslag. In Amerika komt hij deze week uit, bij ons ongetwijfeld later.

De nieuwe Xbox ziet eruit als het liefdeskind van de eerste generatie Xbox met de Xbox 360. Hij heeft het groen-zwarte kleurenschema van de oorspronkelijke console en het uitzicht van een afgeslankte Xbox 360.

Opvallend zijn de verbeterde hardwarevoorzieningen. Zo heeft de nieuwe Xbox 360 standaard wifi aan boord. Dat is een hele vooruitgang voor de Microsoftconsole. Al moet wel gezegd dat de PlayStation 3 van concurrent Sony al jaren met draadloze netwerken praat.

Meer opslag
De interne harde schijf van de Xbox krijgt ook een boost. Er zal standaard 250 gigabyte opslagruimte zijn. Daar komen dan spelletjes, tv-programma’s en aangekochte muziek op terecht. Bij de vorige Xbox was extra opslag een dure extra. Blijkbaar heeft Microsoft ontdekt dat mensen die downloaddienst Xbox Live willen gebruiken toch opslagruimte nodig hebben. Is de harde schijf vol, dan kan Microsoft er niets meer aan verdienen.

De nieuwe Xbox 360 zou ook veel stiller zijn dan zijn voorganger. Die is behoorlijk rumoerig. Eigenlijk veel te rumoerig om als dvd-speler te kunnen dienen.

De nieuwe Xbox 360 komt deze week al uit in de Verenigde Staten. Wanneer hij bij ons verkrijgbaar is, weten de Microsoftmedewerkers zelf niet. Ook de Europese prijs is niet bekend. In de VS zal de console 299,99 dollar kosten.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.