Beeld

Teufel Impaq 3000 doet het met Blu-ray

Teufel geniet vooral bekendheid om z’n luidsprekers, maar de Duitse fabrikant biedt ook elektronica aan. De Impaq 3000 bijvoorbeeld, het eerste homecinemasysteem met een ingebouwde Blu-ray-lezer van Teufel.

De Impaq-serie van Teufel kennen we al langer. Net zoals concurrerende homecinemasets, hebben de alles-in-één systemen uit deze lijn de ambitie om met één product  voor een volledig uitgeruste thuisbioscoop te zorgen. Alleen de televisie moet je zelf toevoegen.

Maar de Impaq-serie hield het tot nu toe alleen bij systemen met een interne dvd-speler. Met de komst van de Impaq 3000 komt daar nu een eind aan. Het hart van het systeem wordt immers gevormd door een BD-Live-compatibele Blu-ray receiver, waarmee de kijk- en luisterervaring nog intenser wordt. Teufel belooft een prachtig helder en gedetailleerd beeld met Blu-ray discs, terwijl er voor dvd’s een upscalemogelijkheid is tot 1.080p.
 

De Impaq 3000 doet natuurlijk ook dienst als 5.1-geluidsdecoder, waarbij een 600 watt krachtige zeskanaalsversterker voor de nodige punch zorgt. En uiteraard is er ondersteuning voor de meest recente high definition audio codecs, zoals Dolby Digital Plus en Dolby True HD.

Ook een FM/AM-radiotuner ontbreekt niet. Verder zijn alle gangbare aansluitmogelijkheden (HDMI, component, composiet, USB en ethernet) voorzien om zowel moderne HD-televisies als oudere audio- en videoapparatuur aan te sluiten.

Roots niet verloochend
Bij een fabrikant die in de eerste plaats bekend staat om z’n gigantisch aanbod luidsprekers, verwacht je natuurlijk dat het met de bijgeleverd speakers ook snor zit.

Op papier lijkt dat alleszins geen probleem te zijn. De IP 3000 SW subwoofer (150 Watt) in een basreflexbehuizing moet instaan voor een solide fundering, waarbij hij beroep kan doen op een 200 millimeter driver. 
 

Vijf akoestisch identieke satellietspeakers (IP 3000 FR front- en back- en IP 3000 C center-speaker) verzetten de rest van het werk. De elegante satellieten met dubbele 80 millimeter midrange drivers en een 19 mm tweeter beloven een gedetailleerde weergave van geluidseffecten en muziek.

Compact en betaalbaar
Door het compacte design belooft de Impaq 3000 eenvoudig integreerbaar te zijn in ieder interieur. Volgens Teufel is de set met name geschikt om ruimtes tot 30 vierkante meter te voorzien van geluid.

De nieuwe Impaq 3000 is vanaf nu verkrijgbaar via de Teufel-website en kost 699 euro. Bij de set worden een volledige set kabels en een remote meegeleverd.

Net zoals de andere Teufel-producten zit er een garantie van twaalf jaar op de luidsprekers en twee jaar op de elektronische componenten. Je kan ook gebruikmaken van een kosteloze testperiode van acht weken, waarbij je de Impaq 3000 thuis op proef krijgt.

Voor meer informatie over de Teufel Impaq 3000 kan je terecht op deze pagina.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.