Redactie

Teufel presenteert Aureol Groove en Massive

Teufel kennen we vooral van luidsprekers voor de thuisbioscoop, maar ook de mobiele markt laat het Duitse merk niet onberoerd. Met de Aureol Groove en Aureol Massive hoofdtelefoons zet Teufel z’n eerste stappen in dit segment.

Luidsprekerfabrikanten die zich ook op hoofdtelefoons werpen: het lijkt een nieuwe trend in 2010. Waar Bowers & Wilkins eerder dit jaar de exclusieve P5 on-ear hoofdtelefoon op de wereld losliet, is het nu de beurt aan Teufel. Het Duitse merk houdt duidelijk niet van half werk: met de Aureol Groove en Aureol Massive zet het meteen twee hoofdtelefoons in de markt.

Aureol Groove: luisterplezier onderweg
De Aureol Groove is een in-ear hoofdtelefoon met een strak en modern design. Teufel belooft een perfecte pasvorm, en bijgevolg ook een goede geluidsisolatie. De Groove moet instaan voor een diepe, levendige en transparante basweergave – ideaal voor elektronische muziek, R&B of hip-hop.

Ook bij hoge volumes zou de set vervormingsvrij blijven presteren. De lage impedantie moet de hoofdtelefoon daarbij makkelijk aan te sturen maken.

Voor de Aureol Groove betaal je 69 euro, en voor die prijs levert Teufel meteen ook een handig opberghoesje en drie oorplugs in verschillende maten bij de set .
 

Aureol Massive: opvouwbare hoofdtelefoon voor overal
Wie het groter ziet, kan bij de Aureol Massive terecht. Deze full-size hoofdtelefoon belooft praktisch uit de hoek te komen dankzij een solide, opvouwbare constructie. Dat maakt hem makkelijk transporteerbaar.

De Aureol Massive is een gesloten ontwerp met genereus aangebrachte oorpads voor een optimaal draagcomfort. De draaibare behuizingen maken hem ook geschikt voor DJ’s. De kabel is afneembaar, en wordt via een minijackstekker met de behuizing verbonden.

Teufel levert twee verschillende kabels bij de Aureol Massive: een spiraalgewonden exemplaar van 2,5 meter en een rechte kabel van 3 meter. Ook een adapterplug (3,5 en 6,3 millimeter) zijn inbegrepen bij de set.

Dankzij de hoge gevoeligheid zou de hoofdtelefoon zowel op mp3-spelers als (hoofdtelefoon)versterker goed uit de verf moeten komen, met een volle, evenwichtige sound.

Voor de Aureol Massive brengt Teufel eveneens 69 euro in rekening.
 

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.