Redactie

Workshop: Muziek streamen doorheen je huis

Zaterdag 23 oktober organiseert FWD Magazine in samenwerking met Komforto een praktische workshop over het streamen van muziek in je woning. De plaatsen zijn beperkt, snel inschrijven is de boodschap!

Je hebt een behoorlijke muziekcollectie opgebouwd en je wil die centraal bewaren op een computer of NAS? Prima, maar je muziek moet wel toegankelijk blijven voor jou en je huisgenoten. Altijd en overal. Hoe je best te werk gaat bij de aanschaf van de nodige onderdelen, de opstelling en het gebruik leer je in de eerste FWD-workshop over muziek streamen, in samenwerking met Komforto.

Deze workshop begint met een theoretisch deel waarbij je wegwijs wordt gemaakt in de wereld van netwerken, servers en de verschillende muzieksystemen die op de markt zijn. We gaan ook in op het beheer en de aanschaf van muziek. Daarna ga je aan de slag met de concrete oplossingen.

Alle modellen van Sonos en Logitechs Squeezebox-reeks zijn aanwezig, evenals een Philips Streamium-toestel en een Onkyo-versterker met DLNA-ondersteuning. Je kiest twee van de drie systemen die je het meest interesseren, en in een kleine groep ga je zelf deze systemen installeren en configureren. We geven je een aantal opdrachten waardoor je geprikkeld wordt om ook de meer geavanceerde functies te gebruiken.

Om dit alles vlot te laten verlopen, beperken we het aantal deelnemers tot tien personen. Hieronder vind je alle praktische info. Inschrijven doe je hier. Snel zijn is de boodschap!

PRAKTISCH
Wanneer: zaterdag 23 oktober 2010, van 9u tot 17u
Waar: moderne faciliteiten van Syneton in Bornem, Puursesteenweg 390 ab, 2880 Bornem, België. Een routeplan vind je hier.
Doelgroep: muziekliefhebbers die willen starten met streaming, die weet wat een router is en zelf een nieuw aangekochte pc kan installeren.
Kostprijs: 129 euro (deelname geeft recht op korting van 69 euro op een ‘digital home check’ van Komforto.
Agenda:

  • 9.00-9.30 uur: ontvangst met koffie
  • 9.30-12.00 uur: theorie
  • 12.00-12.30 uur: tijd voor een broodje
  • 12.30-14.30 uur: hands-on met muziekstreamer naar keuze A
  • 14.30-16.30 uur: hands-on met muziekstreamer naar keuze B
  • 16.30-17.00 uur: vragenronde
     

 

 

Klik hier om je in te schrijven op de FWD Workshop ‘Hands on muziek streamen’ (zaterdag 23 oktober 2010)

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.