Mobile

Afstandsbediening overbodig dankzij zender en app

Logitech mag dan wel een reeks universele afstandsbedieningen in het aanbod hebben, toch brengt het bedrijf nu ook een app uit die rechtstreeks de concurrentie aangaat met klassieke remotes. De app werkt op telefoons en tablets met iOS of Android en is zelfs geschikt voor de bediening van toestellen die niet mee in je thuisnetwerk hangen.

In tegenstelling tot sommige andere tabletgebaseerde alternatieven voor een universele remote, werkt de Harmony Link niet met een IR-adapter die je inplugt op de tablet. In de plaats poot je in de woonkamer een losse infraroodzender neer. De zender is verbonden met het WiFi-netwerk in huis en wordt bediend via een app die je op je iPad of Android-tablet installeert.

De Harmony-app is echter niet beperkt tot toestellen met grote schermen, want volgens Logitech werkt de remote-app ook op de iPhone, iPod Touch en telefoons met Android vanaf versie 2.0 of hoger.

Verschillende profielen
Standaard komt de Harmony-app met een aantal profielen. Werken die niet met jouw televisies, AV-receiver of om het even welk ander op afstand bedienbaar apparaat, dan moet je online jouw toestellen selecteren uit de immense databank van Logitech. De Harmony Link zou bovendien in staat zijn om de IR-codes van oude afstandsbedieningen te ‘leren’.
 


Ook voor klassieke av-apparatuur
Steeds meer fabrikanten van televisies en AV-apparatuur bieden zelf al apps aan om hun toestellen over WiFi te bedienen. De Harmony Link biedt echter een bredere ondersteuning, ook voor apparaten die geen netwerkaansluiting hebben.

De Logitech-kit biedt trouwens ongeveer dezelfde functionaliteit als de ingebouwde Remote-app op de Sony S – zowat de enige tablet met ingebouwde IR-zender.

Spijtig genoeg kan de lokale afdeling van Logitech nog geen uitsluitsel geven over de Europese beschikbaarheid van de Harmony Link. In de VS is het toestel al wel te koop voor 99 dollar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.