Beeld

Remote-apps met meerwaarde bij Loewe

"Weg met de remote-apps die eigenlijk niet meer zijn dan een paar schermen vol knopjes!", moeten ze bij Loewe hebben gedacht. Dat een app heel wat meer kan zijn bewijzen de nieuwe apps van de tv-specialist, die je niet alleen de televisie laten bedienen vanaf je tablet of smartphone maar ook al je content naar het scherm kunnen sturen.


Eigenlijk is het vreemd dat de meeste tv-fabrikanten een remote-app leveren die zich domweg beperkt tot het dupliceren van een aantal knoppen op het scherm van je smartphone of tablet. De schermen van die toestellen bieden zoveel meer mogelijkheden dat het zonde is om er geen gebruik van te maken.

Loewe heeft dat duidelijk ingezien en komt nu met enkele vernieuwende apps op de proppen die tonen hoe het wel moet. Het basisidee is heel eenvoudig: zet de volledige gebruikersinterface op de tablet in plaats van op het tv-scherm. Dat werkt heel wat beter dan naar de juiste knop op je tablet te zoeken terwijl je eigenlijk kijkt naar het tv-scherm waar de gebruiksinterface al zichtbaar is.

Loewe Assist Media
Met de Loewe Assist Media-app bestuur je werkelijk alle aspecten van je Loewe-tv. Daarnaast wordt er ook heel wat extra informatie gegeven, die via Gracenote aangeleverd wordt.

Je kan bijvoorbeeld de lijst van alle lopende programma’s bekijken in de EPG, een korte inhoud opvragen van elk programma of een overzicht van acteurs én gelijkaardige content op het scherm toveren. Vind je iets leuk in de lijst dan schakel je met één klik over naar de juiste zender.

Ook herinneringen of zelfs opnames programmeren van op je tablet is mogelijk. De opnames komen dan gewoon terecht op de harde schijf van de tv, als het een DR+-model is. Die opnames kan je later zelfs op je tablet bekijken, tenminste als het gaat over SD-materiaal zonder kopieerbeveiliging.

Ook Media Net (Loewe’s internet-op-tv-platform) zit in de app. Je kan dus door tv-apps bladeren, ze organiseren en ze lanceren vanop je tablet. Bij Maxdome (een VOD-dienst voor de Duitse markt) kan je via de app zelfs door het filmaanbod bladeren. Voor de Benelux zou er een gelijkaardige versie op stapel staan voor Videoland.

De ‘Assist Media App’ bevat overigens ook nog steeds een venster waar je alle toetsen van de remote vindt, maar dat is eerder bijzaak.

Helaas zijn er nog geen screenshots van de app, dus voorlopig moet je het nog even met deze beschrijving doen.

Loewe VideoNet app
Loewe biedt toegang tot een erg ruime selectie videopodcasts op zijn connected-tv's, maar de interface op tv is eerlijk gezegd een nachtmerrie. Daar brengt deze Videonet-app verandering in. De app presenteert alle video’s op prachtige wijze en maakt ook bladeren heel wat eenvoudiger.

Je kan de video’s bekijken op de tablet, maar je kan ze even goed met één klik op de tv afspelen.

Loewe VideoNet app

Voor iOS en Android
Beide apps zijn binnenkort beschikbaar in iTunes, maar ook een Android-versie staat er aan te komen.

Bericht aan de andere tv-fabrikanten: maak ook eens zo'n app!

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.