Mobile

Apple lanceert iOS 5 en iCloud

Apple geeft versie vijf van zijn mobiele besturingssysteem iOS vrij. Dankzij de dienst iCloud heb je geen computer met iTunes meer nodig.

Tot nu toe had je naast een iPod Touch, iPhone of iPad toegang tot een Windowscomputer of Mac met de software iTunes nodig om je muziek te synchroniseren, data over te zetten of software-updates uit te voeren.

Met iOS 5, dat nu beschikbaar is, in combinatie met de 10.5-update van iTunes kan dat ook draadloos als je op hetzelfde netwerk zit. Ook als je helemaal geen iTunes meer wil gebruiken is je toestel nog bruikbaar dankzij de gratis opslagdienst iCloud, die vandaag samen met iOS 5 wordt gelanceerd.

Gratis back-ups in de cloud
Met iCloud worden back-ups van de bestanden op je iOS-toestel bewaard op de servers van Apple. Ook is het mogelijk om content die je eerder hebt aangekocht in een van Apples digitale winkels opnieuw te downloaden. Als je een nieuw toestel koopt dan volstaat het om je Apple ID en wachtwoord in te vullen om al je instellingen, apps en content over te zetten.

Een ander welkom nieuwtje in iOS 5 is het meldingenmenu. Als je voortaan een melding krijgt, dan verschijnt er op een strategische plek op je scherm een nieuw menu dat na enkele seconden weer verdwijnt. Je kunt gewoon verder blijven werken als de melding niet dringend is. Ook bevat iOS 5, net als Android, een dropdownmenu met een overzicht van de recente meldingen.

iMessage
Het laatste belangrijke nieuwtje is de introductie van de berichtendienst iMessage. Denk aan het populaire BlackBerry Messenger maar dan voor de iPhone, iPod Touch en iPad. De website van iCloud is nu al online, iOS 5 wordt deze avond verwacht.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.