Beeld

AV-NU 2011: Epson & Beter Beeld en Geluid


Bij Epson hebben ze begrepen dat een fijne home theater ervaring veel meer is dan alleen maar een mooi plaatje. En dus haalden ze het team van Beter Beeld & Geluid erbij om voor het audiogedeelte te zorgen op AV-NU 2011.


De weergave van 2D- en 3D-beeldmateriaal werd overgelaten aan de Epson EH-TW9000 en EH-TW9000W projectoren, terwijl het audiogedeelte – de elektronica en luidsprekers – werd verzorgd door een topklasse DSP Digital Cinema 5.1-systeem van Meridian. Voor de laagweergave zorgde de Velodyne DD-18 Plus, een héél imposante sub.
 


Nieuwe beamers
Het verschil tussen de EH-TW9000 en de EH-TW9000W? Die laatste is in het wit uitgevoerd en beschikt over een draadloze HDMI-aansluitmogelijkheid, met een bereik tot vijftien meter. Interessant voor wie een projector wil installeren, maar deze niet aan een HDMI-kabel kan hangen zonder ernstig hak- en boorwerk.

Epson had overigens ook de EH-TW6000 projector en diens broertje, de EH-TW5900, meegebracht. De EH-TW6000 lijkt prijs-kwaliteitgewijs alvast een interessant toestel: het kost 1.499 euro, heeft een contrastverhouding van 40.000:1 en een lichtopbrengst van 2.200 lumen. De EH-TW5900 z'n specs zien er iets minder indrukwekkend uit, maar die versie kost dan ook slechts 1.149 euro. Beide projectoren kunnen ook 3D-beeldmateriaal weergeven. Bij de 6000 krijg je er meteen een 3D-bril bij, bij de 5900 niet.

Met iPod-dock
In de categorie 'leuk en origineel' willen we zeker de Epson MG-850HD projector nog even vermelden. Deze 720p-projector kost 699 euro, maar dat is niet het meest opvallende aspect. Achteraan is immers een iOS-dock aanwezig waarin je je iPhone of iPod Touch kwijt kan, waarna de projector het videomateriaal dat op je iOS-apparaat staat weergeeft.

Er zitten ook twee luidsprekers in het apparaat, dus over de geluidsweergave hoef je je ook al geen zorgen over te maken. Het apparaat beschikt natuurlijk ook over een gewone HDMI-aansluiting, dus je kan er net zo goed een spelconsole of Blu-ray-speler op aansluiten.

Gezien de prijs en rekening houdend met de minder goede lichtomstandigheden op de beurs, lijkt de beeldkwaliteit die we te zien kregen van de MG-850HD toch verrassend goed te zijn. Eentje om in de gaten te houden dus.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.