Geluid

Review: Pioneer PDX-Z9 all-in-one

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de PDX-Z9 is een heel aparte machine. Deze modern ogende all-in-one heeft immers verrassend veel aandacht voor klassiekere media. Zo heeft hij bijvoorbeeld een ingang voor draaitafels met MM-element (moving magnet) aan boord en maakt hij ook geen problemen over sacd’s – tenminste, de stereovariant daarvan.

Daarnaast is de PDX-Z9 DLNA-compatibel, wat inhoudt dat hij verbonden kan worden met een computernetwerk. Een speciale iPod-ingang is eveneens van de partij, maar met dvd’s moet je niet aankomen. Beeldweergave is immers niet aan deze Pioneer besteed.

Het (sa)cd-gedeelte is compatibel met cd, cd-r(w), sacd, mp3 en wma. Daarnaast is er ook een tunergedeelte aan boord, waar je 30 voorkeurzenders in kan opslaan. Door te navigeren naar de zogenaamde ‘Media Home Gallery’, kan je luisteren naar muziek vanaf een usb-stick, een iPod – een speciale verbindingskabel wordt meegeleverd – internetradio of andere audio-apparatuur op het netwerk. Muziekbestanden die zijn opgeslagen op een pc of op een DLNA-compatibele mediaserver kunnen dus net zo goed worden weergeven.

Ondanks de vele mogelijkheden laat de PDX-Z9 zich vlot bedienen. Toch hadden sommige knopjes op de afstandsbediening echt wel wat groter gemogen.

,

De PDX-Z9 komt klankmatig sterk voor de dag, met een evenwichtige, realistische geluidsweergave. Zijn klankkarakter zouden we willen omschrijven als neutraal, met een subtiel, aangenaam warm tintje. Kortom, de klank van deze Pioneer kan ons erg bekoren.

Zolang je het volume niet al te ver opendraait tenminste, want dan hebben de schaarse wattjes de neiging om in ademnood te geraken. Door de set te combineren met gevoelige luidsprekers (95 dB/1W/1m of meer) kan dit eventuele nadeel echter eenvoudig verholpen worden.

,

Wat
Stereo-oplossing met ingebouwde FM/AM-tuner en sacd-speler
Vermogen
2x 40 watt
Compatibiliteit
cd, cd-r(w), SACD (stereo), mp3 en wma
Netwerk en USB
mp3, lpcm, wav, wma, aac en flac
Aansluitingen
UTP-netwerk, stereo cinch-ingang op lijnniveau, stereo cinch-ingang voor draaitafels met MM-elementen, stereo cinch uit, iPod-poort, FM/AM-antenne, schroefklemmen voor twee luidsprekers / op frontpaneel: stereo minijack in, stereo minijack uit (hoofdtelefoon), usb-poort

Een volledig overzicht van de technische gegevens vind je op de officiële productpagina van de Pioneer PDX-Z9

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.