Redactie

Meet The Parents

Je schoonfamilie heb je sowieso niet te kiezen, maar gewoon het beste ervan maken is ook weer geen optie voor die arme Greg Focker (Ben Stiller). Hij moet een paar dagen bij de ouders van zijn nieuw lief doorbrengen, ter ere van het huwelijk van haar zus, en guess what? Die twee ouders, daar is duidelijk iets mis mee.


Zeker met de vader (Robert De Niro), een voormalig CIA-agent met geheimen die stilaan weer opborrelen door de onwaarschijnlijke situaties waarin de jonge Focker terechtkomt. Om nog maar te zwijgen over haar stinkend rijke ex-lief (Owen Wilson), dat ineens weer eens opduikt.

Plaatsvervangende schaamte is sowieso een gevoel dat overheerst bij Amerikaanse comedyfilms, en dat is in Meet The Parents niet anders. Stiller heeft ook, meer dan generatiegenoten als Adam Sandler, het bakkes om in dat soort situatiehumor terecht te komen, en trekt het in een rake mix van ongeloof en boosheid.

Meet the Parents is onschuldige superpret, werd ook een succes aan de bioscoopkassa, en kreeg twee vervolgfilms: Meet the Fockers en Little Fockers.

Vrijdag 28 oktober op VT4 om 22u50

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.