Beeld

Mitsubishi peilt Europese interesse voor LaserTV


Al drie jaar is de 75-inch versie van de Laservue-tv beschikbaar op de Amerikaanse markt. Nu grote toestellen ook in Europa aanslaan, overweegt Mitsubishi een Europese introductie van deze LaserTV.

De laser-tv’s van Mitsubishi spreken al een paar jaar tot onze verbeelding, en dat is dan niet alleen omdat het woord laser er in voor komt. Zelfs in 2007 en 2008 keken we er al reikhalzend naar uit. Mitsubishi claimt dat de Laservue een zeer hoge beeldhelderheid combineert met een uitstekende zwartwaarde en een zeer uitgebreid kleurenpalet. De tv is ook volledig klaar voor 3D. Bovendien levert hij al die prestaties voor een bijzonder lage energiekost: amper 85 watt! Daarmee staat hij aan de top van de lijst met zuinige grote televisies.

Rear-projection
De televisie is van het ‘rear-projection’ type, waarbij het beeld langs achter op het scherm geprojecteerd wordt. De Mitsubishi gebruikt een rode, groene en blauwe laser als lichtbron, gecombineerd met een DLP-chip (beter bekend van de DLP-projectoren).

Eén nadeel heeft de set wel: de Mitsubishi is behoorlijk diep, reken maar op ongeveer 40 centimeter. Deze kanjer hang je dan ook niet aan de wand, en dat zijn we niet meer gewend in deze tijden van drie centimeter dunne tv-schermen.

Op IFA peilde Mitsubishi onlangs of de verdelers interesse hadden in dit toestel. Het is dus nog even afwachten of we deze uitzonderlijke televisie ook in onze contreien mogen begroeten. Naast voldoende plaats voorzie je best ook een iets ruimer budget. In de VS kost deze set immers 6.000 US dollar…

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.