Beeld

Rovi’s tv-gids komt naar je TV


De EPG (Electronic Program Guide) zoals we die vandaag kennen van onze settopbox ligt onder vuur. Rovi's oplossing heeft heel wat meer te bieden dan een overzicht.

 

Rovi's ‘TotalGuide’ zal beschikbaar zijn op de televisies van Toshiba, Panasonic en Samsung. Uiteraard moet je televisie aangesloten zijn op het internet. Bij Panasonic en Toshiba zal de Rovi-gids geïntegreerd worden, bij Samsung is hij al beschikbaar als een app.

Wat mag je verwachten van de ‘TotalGuide’? Aanvankelijk lijkt hij erg op de EPG die we vandaag gebruiken. In een grid-view vind je de zenders en alle programma’s terug. Zodra je op een programma klikt, krijg je extra informatie.

Maar de Rovi-gids gaat verder. Je kan niet alleen info opvragen over tv-reeks of film, maar ook bio’s van de acteurs. In welke andere reeksen speelde deze acteur mee, en zijn daar momenteel afleveringen van te bekijken? Dat alles wordt ondergebracht in een rijke multimedia-omgeving. Uiteraard kan je in TotalGuide ook gewoon een herinnering of opname programmeren. Het dashboard kan je zelf personaliseren en de gids bevat ook een zeer uitgebreid aanbevelingssysteem.

De TotalGuide gidst je niet alleen door je televisie-aanbod, hij leert je eventueel ook alles over het bestaande video-on-demand aanbod (met TotalGuide Broadband). Rovi kondigde in dat kader ook een de Rovi Entertainment Store aan, die in Duitsland beschikbaar zal zijn via KabelKiosk. Zelfs je persoonlijke filmbiblioteek op je thuisnetwerk kan je via TotalGuide Personal doorbladeren.

Interessant weetje: Rovi, vroeger gekend als Macrovision, nam onlangs Sonic Solutions over, en is zo ook eigenaar van DivX.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.