Redactie

Mobistar brengt Facebook op tv

Abonnees van Mobistars digitale tv-aanbod kunnen vanaf eind deze maand hun Facebookpagina op televisie bekijken. Twitteren en foto’s bekijken op Picasa en Flickr wordt ook mogelijk.

Mobistar lanceerde in oktober een aanbod met digitale televisie, in combinatie met telefonie en internet. Het heeft ondertussen naar eigen zeggen zo’n 10.000 klanten geworven, en wil daar dit jaar 50.000 aan toevoegen.

Nieuwe software
Eind deze maand krijgen de decoders van Mobistar Digital TV een software-update. Vanaf dan krijgen kijkers toegang tot een aantal kleine programma’s of apps. Ze zullen op hun tv hun Facebookpagina kunnen bekijken (maar voorlopig nog niet updaten), en ze zullen op Twitter berichten kunnen lezen en versturen. Verder kunnen foto’s worden gedeeld via Picasa en Flickr. Er komt ook een nieuwe zoekfunctie die de programmagids en de eigen opnames tegelijk doorzoekt.

Mobistar kondigde donderdag ook een Androidversie aan van zijn iPhone-app. Die app stelt je in staat om op afstand opnames te programmeren, maar het is ook mogelijk om mobiel tv te kijken (mits betaling) en om de telefoon te gebruiken als afstandsbediening voor de tv.

Geen video op aanvraag
Een belangrijke leemte in het Mobistaraanbod is het ontbreken van video-op-aanvraag (video-on-demand). Dat zou pas tegen de zomer in orde komen, ten laatste eind juli. Pas dan zullen Mobistar Digital TV-klanten toegang krijgen tot de diensten Net Gemist, iWatch en C-More van de Vlaamse zenders, en tot een eigen digitaal filmaanbod.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.