Mobile

Nieuwe noise-cancelling hoofdtelefoons bij Sony

Sony lanceert een in-ear en een gesloten over-the-ear hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking of noise-cancelling, ideaal voor gebruik in luidruchtige omgevingen.

Sony gebruikt voor beide modellen haar eigen S-Master Full Digital-versterkers en Sony Digital Noise Cancelling (DNC)-technologie. Dat moet naar eigen zeggen zorgen voor een meer accurate sampling van omgevingsgeluid en een efficiëntere anti-phasing (het creëren van tegengeluid) dan met analoge systemen.

Extra signaalverwerking door de Sony Digital Equalizer moet bijdragen tot een meer natuurlijke weergave, ook wanneer de noise-cancelling actief is. Sony claimt dat de overdreven bas die vaak hoorbaar is bij ruisonderdrukkingssystemen zo vermeden wordt.

Het ruisonderdrukkingsalgoritme zou ook intelligent en flexibel reageren op verschillende omgevingen. Met een druk op de knop wordt de Artificial Intelligence Noise Cancelling-functie (AINC) geactiveerd waarmee omgevingsruis wordt gesampled, waarna automatisch de beste instelling voor een optimale ruisonderdrukking wordt geselecteerd.

Tot zover de techniek. Fysiek gaat het uiteraard over erg verschillende hoofdtelefoons. De MDR-NC100D is een in-ear hoofdtelefoon met drivers van 13,5 mm. Het verticale, in-ear design moet garant staan voor meer draagcomfort en een betere pasvorm.

De MDR-NC200D is uitgerust met grote driverunits van 40 mm voor een natuurgetrouw geluid. De lichtgewicht behuizing is voorzien van een buffer van urethaan in het oorkussen. De MDR-NC200D kan opgevouwen worden en is bijgevolg compact weg te bergen.

De adviesprijzen en beschikbaarheid worden binnenkort bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.