Beeld

YouTube 3D op Samsung TV’s

Dankzij de integratie van Smart Hub en Samsung TV Apps kan Samsung ook na de lancering van haar toestellen nieuwe functies en mogelijkheden toevoegen. Eén daarvan is YouTube 3D.

Samsung spant naar eigen zeggen de kroon wat het aantal apps betreft dat nu beschikbaar is voor zijn televisietoestellen. In totaal biedt de fabrikant niet minder dan 174 apps aan. Nieuw is bijvoorbeeld Muzu TV, een muziekservice die o.a. in België en Nederland beschikbaar wordt en naast 85.000 gratis muziekvideo’s ook documentaires en concerten brengt over en met populaire artiesten.

De Berliner Philharmoniker app biedt toegang tot meer dan 100 live-opnames van het gelijknamige orkest. HealthClub TV biedt gepersonaliseerd advies met betrekking tot voeding en beweging. Body in Balance biedt yoga-, pilates-, wellness-, dans- en fitnessvideos. CNBC Real-Time TV verenigt dan weer content van het Europees CNBC tv-nieuws met onlinetoepassingen zoals een gepersonaliseerde portefeuille van aandelen en valuta.

YouTube in 3D
Opvallend is ook YouTube 3D, waarmee Samsung in een vernieuwde YouTube on TV app voortaan ook 3D video’s aanbiedt in 720p HD-video. “Samsung is vereerd om als exclusieve partner een YouTube 3D-ervaring aan te bieden op televisie, hier op IFA,” vertelt Kyungsik Kevin Lee, vice president of Visual Display Business, Samsung Electronics vanuit Berlijn. “Samsung Smart TV is het ideale platform voor YouTube om 3D content te bekijken en te delen over de hele wereld. Dit partnership zal bijdragen tot de groei van zowel 3D als Smart TV.”

Dankzij een aangepaste interface zullen gebruikers makkelijker YouTube content kunnen vinden, bekijken en beoordelen. Door gebruik te maken van gepersonaliseerde profielen krijgen gebruikers ook aanbevelingen op maat van hun voorkeuren.

Naast deze nieuwe apps biedt Samsung ook al langer toegang tot de MovieMax VOD-dienst (video on demand). Lokaal zijn vooral Buienradar.be, HLN.Be, De Morgen.be en Verkeersinfo populair in België. Uiteraard zijn grote namen als Facebook en YouTube ook van de partij.

Een van de toestelreeksen waarop dit alles beschikbaar is of komt, is de Samsung LED 8000-serie. Dat Samsung daarmee een eyecatcher en topper van formaat in huis heeft, heb je al kunnen lezen in onze review van de UE55D8000, het toestel dat het ‘Beste Keus’-logo afdwong in de vergelijkende test van grote tv’s in FWD Magazine 36. Een gedetailleerde review van dat toestel vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.