Beeld

Nieuwe tv Toshiba herkent kijker

Toshiba toont deze week een reeks nieuwe producten. Naast laptops en tv’s met 3D-ondersteuning lanceert het Japanse bedrijf de Toshiba UL 863. Dat is een serie tv’s die is uitgerust met Personal-TV, een systeem voor gezichtsherkenning.

Tot vier personen kunnen op de tv hun profiel opslaan. Voor elk profiel worden instellingen zoals favoriete kanalen, kleur en volume onthouden. De kleine camera in het scherm identificeert vervolgens wie er op de sofa zit, en laadt zijn of haar instellingen automatisch in.

Voor kijkers die niet willen dat hun huisgenoten hun favoriete kanaal kennen, kan elk profiel ook beveiligd worden met een wachtwoord.

De camera merkt ook op wanneer er niemand voor de tv zit en zet zichzelf dan in stand-by modus. Hoe dat werkt als je in slaap valt, is ons nog niet helemaal duidelijk.

Tv op je netwerk
Naast gezichtsherkenning is deze serie uitgerust met een WLAN-interface, zodat je de tv kan verbinden met je thuisnetwerk en met Toshiba Places. Met Places betreedt Toshiba de wereld van Connected TV, een trend waarover je alles leest in FWD Magazine 35 (nu in de kiosk).

De serie bestaat uit vier modellen, met beeldschermen van 32 inch tot 46 inch. Ze zijn een dezer dagen in België beschikbaar voor een prijs vanaf 799 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.