Redactie

Review: Virtua Tennis 4

Het zijn goede tijden voor de tennisliefhebbers. Het weer zit mee, de grote toernooien komen eraan en de twee enige tennisgamereeksen van betekenis hebben hun nieuwste editie klaar. Een paar weken geleden verscheen het uitstekende Top Spin 4 en nu is het de beurt aan die andere vaste waarde: Virtua Tennis.

Zo lang deze game het bij het tennisspelletje zelf houdt, is er weinig op aan te merken. Alle grote namen zijn aanwezig en lijken niet alleen op hun echte voorbeeld, maar volgen tot op zeker punt ook hun speelstijl.

Het is in deze games altijd even wennen aan de telkens weer andere besturing. Dat geldt nu dubbel, omdat Virtua Tennis 4 zich ook met de bewegingsgevoelige alternatieven voor de PS3 en Xbox 360 laat besturen.

Wie daar wat tijd en moeite in investeert, puurt er een zekere meerwaarde uit, maar met de klassieke controller gaat het net zo goed.
 


Haalbare leercurve

De trainingsmodus helpt je de eerste stappen naar een Grand Slam-overwinning te zetten en de leercurve is na een eerste, best haalbare drempel nooit al te steil.

Een aardige, nieuwe dynamiek in deze vierde aflevering is de manier waarop je in een match kan groeien en meer zelfzekerheid meer trefzekerheid brengt.

Net zo geslaagd is de manier waarop je een eigen speler kunt doen uitgroeien tot een allround, volley-, net- of andere specialist om die vaardigheden dan tactisch uit te spelen tegen computergestuurde of andere spelers.

Minder geslaagd is alle off-court gedoe in de overigens uitstekende World Tour-modus, waar je vier seizoenen de tijd krijgt om je naar de nummer 1-positie op de wereldranglijst te smashen.

Maar laat er geen misverstanden rond bestaan: Virtua Tennis 4 is, met of zonder de speciale besturing, een uitstekende tennisgame waar jong en oud plezier aan zal beleven.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.