Redactie

Thief

Het is laat, maar hier en daar zijn er nog wat mensen op, en dus moeten die zo goedkoop mogelijk worden bediend – zonder dat het lijkt alsof ze de budgetbehandeling krijgen. Wat doet een televisiezender dan? Heel simpel: men neme een Amerikaanse tv-reeks van een vijftal jaar geleden, die na één of een half seizoen al werd afgevoerd. Ziet er zelfs nog lekker contemporain uit ook.

Meestal werden dat soort series om een goeie reden afgevoerd, maar dat was niet echt het geval bij deze Thief: een zesdelige reeks over een bankrover die, tijdens de planning van een volgende roof, ook nog moet zien om te gaan met het recente overlijden van zijn vrouw en de zorg voor zijn ontspoorde stiefdochter.

Hoofdvertolker Andre Braugher zet een solide getormenteerde boef neer, maar er zit ook goed volk (met onder meer Linda Hamilton en Michael Rooker) in zijn crew.

De reeks werd in 2006 uitgezonden op FX, de betaalpoot van tv-netwerk Fox, waar ook onder meer Rescue Me en Sons of Anarchy worden gehuisvest. Thief kreeg goeie kritieken (en Braugher een Emmy Award voor zijn vertolking in de reeks), maar er kwam desondanks geen tweede seizoen vanwege de tegenvallende kijkcijfers.

Zondag 10 april, VTM, 0u00
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.