Redactie

American Horror Story

Met de terugkeer van Grimm, het zopas ingezette tweede seizoen van The Walking Dead en nu deze reeks zet 2BE op zondagavond keihard in op horror. Van Ryan Murphy en Brad Falchuk, de producers achter Glee en Nip/Tuck, krijgen we vanaf vanavond iedere week American Horror Story op ons bord, een sappige horrorreeks over een gezin dat zijn intrek neemt in een oud landhuis in California. Waar het, want dat zegt de titel al, behoorlijk spookt.

Vlak nadat psychiater Ben Harmon (Dylan McDermott) het huis bewoont, samen met zijn vrouw Vivien (Connie Britton) en hun tienerdochter (Taissa Farmiga), leert hij de voormalige bewoners kennen: Constance Langdon (Jassica Lange), haar twee kinderen, en de mismaakte Larry Harvey (Denis O'Hare). Zowel de Langdons als Harvey lijken plannen te hebben met het – door een miskraam en een affaire verziekte – gezinnetje dat de Harmons vormen.

American Horor Story werd snel doodgeknuffeld door de Amerikaanse tv-media, en dat is niet zo onterecht: de personages zijn geloofwaardig, de suspens is bij momenten om te snijden, en de horror is grand guignol van de bovenste plank.

Zondag 30 december op 2BE om 23u15

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.