Redactie

Sleeper Cell

Amerikaanse tv-feuilletons die in eigen land geen echte potten braken kunnen soms wel een hit worden na hun syndicatie in het buitenland. Sleeper Cell, een flikkenreeks over een FBI-agent met moslimachtergrond (Michael Ealy) die infiltreert in een terroristische organisatie in de onderbuik van de V.S., zong het in ieder geval maar twee korte seizoenen uit op de Amerikaanse zender Showtime.

Maar dat weerhield de reeks niet om te worden opgepikt in verscheidene Europese landen. Vandaag neemt ze – wel zes jaar na haar lancering in de Verenigde Staten – een aanvang op Acht, en maken we kennis met de FBI-flik die als Darwyn al-Sayeed door het leven gaat en kennismaakt met een bont allegaartje van islamterroristen. Zoals een voormalige skinhead!

Een derde seizoen van Sleeper Cell is overigens niet uitgesloten: Robert Greenblatt, directeur entertainment bij Showtime, zei enkele jaren geleden dat de reeks misschien om de zoveel jaar weer kan worden opgepikt, net zoals Prime Suspect destijds in Groot-Brittannië. Benieuwd!

Dinsdag 1 januari op Acht om 20u45

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.