Beeld

Apple-baas hint op eigen tv

In een uitzonderlijk tv-interview heeft Apple-baas Tim Cook een van de sterkste hints ooit gegeven dat Apple nadenkt over een eigen tv. Echte bevestiging ontbreekt natuurlijk nog altijd, maar wat de CEO zei telt als een sterke hint.

Tijdens het interview, dat handelde over Cooks eerste jaar als topman van Apple na het overlijden van Steve Jobs, ging het over vele zaken. Maar ook het onderwerp 'televisie' kwam kort aan bod. Er is al geruime tijd een stroom geruchten dat Apple een eigen tv-toestel zou uitbrengen, naast de bestaande Apple TV-mediaspeler.

"Wat kan Apple doen voor het tv-kijken?", interpelleert de interviewer tegen het einde van het interview. "Het is een markt dat, vinden wij, is blijven stilstaan", antwoordt Cook. "Met de iPhone 'leven' we de Jetsons", vervolgt hij, verwijzend naar de tekenfilmserie uit de jaren zestig en zeventig rond een familie in de verre toekomst. "Maar televisies zijn nog altijd hetzelfde gebleven. Televisie is een gebied van intense interesse voor ons, meer kan ik niet zeggen."

Hoewel geruchten over een Apple-televisie al jaren circuleren, is er eigenlijk geen zicht op wat Apple anders zou kunnen doen dan de traditionele tv-bouwers, zoals Samsung, Sony en Philips. Mede daarom denken analisten niet dat Apple heel binnenkort een tv zou lanceren, als ze het überhaupt ooit zou doen.

 


 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.