Redactie

Online TV-dienst WeePeeTV lanceert op 18 december

WeePeeTV, een toekomstige aanbieder van televisie over het internet, lanceert op 18 december. Dat vernam onze redactie van een bron binnen het bedrijf.

Al sinds de zomer worden we warm gemaakt voor WeePeeTV. WeePeeTV zou een dienst moeten worden waarmee je live TV kan zien op éénder welk apparaat dat is aangesloten op het internet. Dat zou rechtstreekse concurrentie zijn voor diensten als TV Overal van Belgacom en YeloTV van Telenet.

Eerder kregen we al te horen dat de lancering voor midden deze maand zou zijn. Een goede bron binnen het bedrijf weet nu te zeggen dat de lancering voor 18 december gepland staat:

"WeePeeTV lanceert voor de eerste tweeduizend geïnteresseerden op 18 december. De persuitnodigingen worden één van de volgende dagen uitgestuurd", wist onze bron te zeggen.

,WeePeeTV zal in eerste instantie enkel via een webbrowser te benaderen zijn, zei de woordvoerder van WeePeeTV Chris Demeyere dit najaar al tegen ZDNet. Chrome en Safari (beide webkit-browsers) worden alvast ondersteund. Er is nog onduidelijkheid over andere browsers, maar dat zal ons waarschijnlijk op 18 december wel duidelijk worden.

Op termijn komen er ook mobiele applicaties voor WeePee TV. Ook Smart TV-apps en een eigen settop-box behoren tot de mogelijkheden volgens Demeyere. Er zou volgens het bedrijf al een eigen settop-box, de WeeBox, in ontwikkeling zijn, maar die zal niet klaar zijn tegen de lancering volgende week. Wel zal er dan een proefproject starten met de WeeBox.

De website zal ook toegankelijk zijn via moderne smartphones die iOS en Android 4.1+ als besturingssysteem hebben. Over oudere Android-versies wilde Demeyere vorige maand niks kwijt.,De kwaliteit van de zenders zal in eerste instantie vastgesteld worden op een resolutie van 480i, wat vergelijkbaar is met de resolutie van analoge televisie, al kan daar snel verandering in komen. WeePeeTV werkt ook aan een aanbod dat over trage 3G-verbindingen kan gestreamd worden, maar hoe en wanneer dat zal zijn is nog niet gekend.

,Vermoedelijk zal de prijs tien euro per maand gaan bedragen. WeePee wou hierover niks kwijt, maar de enquête, die begin deze week werd verzonden, wijst op een prijs rond de tien euro. Voor die tien euro krijg je ongeveer tien zenders. Naar alle waarschijnlijkheid zitten de zenders van de VMMA en de VRT in het aanbod.

Ook Life!TV zal waarschijnlijk in het aanbod worden opgenomen. Aannemelijk, want WeePeeTV en Life!TV maakten afgelopen zomer een samenwerking bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.