Mobile

CD-tuners Pioneer zetten in op digitale lifestyle

Pioneer brengt vier geavanceerde cd-tuners op de markt die het leven achter het stuur aangenamer kunnen maken. De nieuwe modellen bieden naast entertainment ook heel wat op comfort gerichte snufjes.

De nieuwe modellen pikken in op de huidige trend die digitale lifestyle in het voertuig introduceert, en daar horen natuurlijk een aantal vernieuwende functies bij. We denken dan meer bepaald aan de voor Pioneer exclusieve MIXTRAX EZ virtual DJ-technologie, USB-aansluitingen, een SD-kaartsleuf, een brede ondersteuning voor smartphones en nog veel meer.

Concreet bestaat het nieuwe aanbod uit de DEH-X9500BT en de DEH-X8500BT met Parrot Bluetooth-aansluiting, de DEH-X8500DAB met ingebouwde DAB-tuner en de DEH-X7500SD, die net als alle andere nieuwkomers hogere geluidskwaliteitsopties biedt.

DJ aan boord
Een feature die op alle nieuwe modellen aanwezig is, is de MIXTRAX EZ virtuele dj-technologie. Die maakt het mogelijk om een muziekbibliotheek om te toveren in een non-stop playlist. De MIXTRAX virtual DJ voegt overgangen en effecten toe aan muziek die vanaf een iPhone, een iPod, een SD-kaart of een USB-opslagmedium wordt afgespeeld.

De verlichting en de display van de cd-ontvangers kunnen bovendien zo worden ingesteld dat ze ritmisch bewegen en van kleur veranderen in functie van het tempo en de intensiteit van de muziek, waardoor de gebruikers in de auto van een nog sterker clubgevoel kunnen genieten.

Smartphone centraal
De CD-tuners van Pioneer zijn compatibel met heel wat populaire smartphones van dit moment. Via de USB-poort aan de achterkant van iedere receiver kan gemakkelijk een flashdrive, een externe harddrive en/of een smartphone met muziek worden aangesloten.

iPhone- en iPod-gebruikers kunnen met de bediening op het frontpaneel muziek uit hun iTunes-muziekbibliotheek selecteren en afspelen. Gelijktijdig kunnen ze de batterij van het apparaat opladen. Ook van de meeste Android-smartphones kan muziek via een USB-poort worden afgespeeld.

Wanneer een compatibele smartphone via de USB-poort wordt aangesloten, kunnen gebruikers via de eigen technologie van Pioneer bij bepaalde applicaties van App Control genieten, waardoor ze naar hun favoriete muziek en streaming audio-applicaties op het aangesloten apparaat kunnen luisteren.

De DEH-X9500BT is zelfs uitgerust met dubbele USB-poorten, waarmee twee compatibele USB-apparaten of media players kunnen worden verbonden.

Zonder handen… of kabels
De DEH-X9500BT en de DEH-X8500BT zijn uitgerust met een Bluetooth-kit van specialist Parrot, waardoor er niet alleen handsfree gebeld kan worden maar waarmee het ook mogelijk wordt om muziek te streamen vanaf compatibele Bluetooth-toestellen.

Beide cd-tuners ondersteunen stembediening via Bluetooth wanneer ze met een compatibele iPhone (3GS of later) worden gepaird. Daarbij kan de gebruiker met behulp van de native stembedieningsfunctie van de iPhone een contactpersoon bellen of een playlist, een song, een artiest of een album rechtstreeks vanaf de ontvanger selecteren.

,

Digitale ontvangst
De DEH-X8500DAB is niet alleen uitgerust met een Parrot Bluetooth-chipset, maar ook met een DAB-radiotuner die digitale radio-ontvangst binnen handbereik brengt. Die technologie is in België nooit echt van de grond gekomen, maar in het buitenland – bijvoorbeeld in Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk – zit ze wel in de lift.

Via DAB kan je rekenen op een hoogwaardige digitale sound dankzij de betere signaalontvangst en de gemakkelijke programmaselectie. De DAB-tuner staat niet alleen garant voor een kristalheldere ontvangst, maar laat de gebruiker ook 'timeshiften'. Dat houdt in dat radioprogramma's gepauzeerd kunnen worden en op een later moment verder beluisterd kunnen worden.

Functioneel en lekker klinkend
De nieuwe cd-ontvangers kregen ook een nieuwe en vereenvoudigde menustructuur, die wordt weergegeven op een 'full dot' LCD-display met ruimte voor 3 regels tekst. Dankzij de brede kijkhoek kunnen apparaten op een meer intuïtieve manier worden bediend, terwijl de informatie op het display makkelijker kan worden afgelezen.

De cd-ontvangers kunnen in bijzonder hoge mate worden gepersonaliseerd dankzij de dubbele zoneverlichting. Die biedt tot 210.000 verschillende kleurvoorkeuren, waardoor het apparaat aan het dashboard van de auto, je favoriete kleur of stemming kan worden aangepast. De verlichting kan in twee verschillende zones worden ingesteld, waardoor de gebruiker uit een onbeperkt aantal kleurencombinaties kan kiezen.

Pioneer combineert zijn nieuwe CD-tuners voor in de auto met de bekende MOSFET 50W x 4 versterkers en een vijfbands Graphic Equaliser. De Advanced Sound Retriever (ASR)-technologie ten slotte, belooft muzikale detail dat bij het aanmaken van gecomprimeerde muziekbestanden verloren zijn gegaan weer in ere te herstellen – zelfs bij draadloze transmissie via Bluetooth.

Alle modellen zijn voorzien van drie sets high-volt (4V) RCA-vooruitgangen voor de aansluiting van bijkomende versterkers, zodat de gebruiker kan genieten van een nog betere geluidskwaliteit.

Prijzen
Voor de nieuwe toestellen geeft Pioneer de volgende adviesprijzen op:

DEH-X7500SD: € 189,00 
DEH-X8500BT: € 229,00 
DEH-X8500DAB: € 249,00 
DEH-X9500SD: € 239,00 
DEH-X9500BT: € 269,00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.