Geluid

Nieuwe Aureol Real hoofdtelefoon bij Teufel

Met de Aureol Real presenteert Teufel zijn eerste 'open' hoofdtelefoon. Opvallend is dat Teufel met dit model bewust mikt op een neutrale, natuurlijke klank, waarbij bewust is afgezien van extreme bassen.

Teufel deed intussen al aardig wat ervaring op met hoofdtelefoons, met modellen zoals de Fidelity, Groove en Massive in het aanbod. Maar de Aureol Real is de eerste die gebruikmaakt van een open constructie. Of in gewone mensentaal: behuizingen die niet volledig dicht zijn.

Een belangrijk gevolg daarvan is dat geluid naar twee kanten kan afstralen zonder dat het 'opgesloten' zit in een klankkast. Daardoor wordt muziek met minder druk op je oren afgevuurd en krijgt muziek ook een ruimtelijker krakater, dat vaak als prettiger ervaren wordt.

Lichtgewicht
Dat er aan de Aureol Real geen grammetje teveel zit maakt het gewicht van amper 185 gram duidelijk. Dat ultralichte gewicht moet in combinatie met de fluwelen oorkussens met verstelbare oorschelpen voor een uitstekend draagcomfort zorgen, waar je de hoofdtelefoon ook gebruikt.

Teufel ziet immers meerdere inzetgebieden voor de Real, wat zich ook uit in twee meegeleverde kabels. Eén daarvan is een 3 meter lange kabel met 6,3 millimeter stekker die rechtstreeks op een versterker past, terwijl de andere een 130 centimeter lang exemplaar is met een minijack (3,5 millimeter). Die laatste is bedoeld voor draagbare muziekspelers. Bovendien zijn beide kabels met stof omwikkeld met het oog op minder kabelruis.

Grote drivers
Voor de geluidsweergave zorgen twee 44 millimeter grote drivers die aangestuurd worden door sterke neodymium magenten. Die combinatie moet zorgen voor een evenwichtig frequentieverloop zonder vervorming, zelfs bij hoge volumes. Daarnaast zijn de drivers ook ook opgehangen in een resonantie-arme constructie, wat vervorming opnieuw tot een minimum moet beperken. 

De Aureol Real is beschikbaar in het zwart en wit, en wordt geleverd met een draagtasje en de twee eerder vermelde kabels. Je betaalt er 99,99 voor op www.teufelaudio.nl

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.