Mobile

Google Play haalt iTunes App Store in

Er zitten momenteel zevenhonderdduizend apps in Google Play. Daarmee evenaart de applicatiewinkel van Android het record van de App Store van Apple.

Tijdens de lancering van de iPhone 5 op 12 september maakte Apple bekend dat het de kaap van 700.000 apps had gehaald. Maar amper anderhalve maand later bevestigt Google zowel aan AllthingsD als aan Bloomberg dat het intussen ook dat aantal heeft bereikt.

Daarmee verliest Apple een van zijn pluimen, de bewering dat het het grootste ecosysteem heeft wat applicaties betreft. Vandaag is de kans immers klein dat je een populaire applicatie slechts op één van beide platformen  kan vinden.

Wie een toepassing maakt gaat die doorgaans zowel op iOS als Android ontwikkelen. Al dat dit vaak ten nadele van de kleinere spelers zoals Windows Phone en BlackBerry.

Die eerste is wel al een tijdje aan een inhaalmaneuver bezig en hoopt dankzij Windows 8 (dat ook met apps werkt) een extra boost te krijgen. Maar WP8 komt met iets meer dan 100.000 apps nog niet in de buurt van Google en Apple.

Reseach in Motion hoopt dan weer met zijn nieuw besturingssysteem BB10 binnenkort een inhaalbeweging te maken na een verloren jaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.