Beeld

LG toont Google-televisie op CES


LG Electronics stelt zijn Google-televisie voor tijdens de CES-beurs, die deze week plaatsvindt in Las Vegas.

De LG Smart TV met Google TV combineert Googles besturingssysteem Android met LG’s 3D- en Smart TV-technologieën. LG wil zijn klanten een nieuwe en aantrekkelijke entertainmentoptie bieden.

Raffinement en gemak
“LG heeft er altijd al naar gestreefd zijn klanten een breder gamma in home entertainment aan te bieden”, zegt Havis Kwon, topman van LG Electronics Home Entertainment Company in een persbericht van het bedrijf. “Met Google TV heeft LG Googles besturingssysteem Android versmolten met LG’s 3D- en Smart TV-technologieën, waardoor we de consument een nieuwe tv-ervaring willen bieden.”

Het opvallendste kenmerk van de Google-tv belooft het gebruiksgemak te zijn, dankzij Android en de Magic Remote Qwerty-afstandsbediening van LG. De gebruikersinterface en het hoofdscherm zijn ontworpen om het browsen en het kiezen van films gemakkelijk te maken.

Goedkope 3D-bril
Dankzij LG’s eigen Cinema 3D-technologie biedt de Google-tv een entertainmentervaring die comfortabel en gemakkelijk is. En doordat LG gebruikmaakt van zijn eigen (passieve) Film Patterned Retarder-technologie (FPR) zijn Cinema 3D-brilletjes batterijloos en wegen ze zeer weinig. De brillen zijn bovendien goed betaalbaar, waardoor je gerust met een grote groep vrienden 3D-televisie kunt kijken.

Met één druk op de afstandsbediening kan je elk 2D-programma omzetten naar 3D, dankzij de ingebouwde conversiefunctie.

Bij de lancering dit jaar zal LG Smart TV met Google TV beschikbaar zijn in twee series in de VS. De eerste demonstratie van LG’s Google-tv worden verwacht tijdens de CES-beurs, die van 10 tot 13 januari loopt in Las Vegas.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.