Geluid

Teufel komt met all-in-one streaming speaker

Teufel bracht onder het Raumfeld-label al verschillende speakers op de markt die het streamen van muziek doorheen het hele huis mogelijk maakten (de Speakers S, M en L), desgewenst zelfs in meerdere kamers tegelijk. Dit aanbod wordt nu uitgebreid met de Raumfeld One, een aparte luidspreker die alles combineert.
 

In tegenstelling tot de andere speakers van Teufel is er geen extra connector meer nodig om muziek draadloos te streamen, aangezien de One al een muziekspeler en versterking omvat. Een stroomkabel maakt het systeem dus volledig gebruiksklaar. Een concept dat sterk doet denken aan de Play:5 van Sonos, dat er nu een duchtige concurrent bijkrijgt.

De luidspreker kan gebruikt worden als toestel op zich, maar kan eveneens dienen om een bestaand Raumfeld-systeem uit te breiden naar meerdere kamers in het huis, wat een belangrijk pluspunt is van dit soort systemen.

Het vrij compacte formaat van de Raumfeld One zorgt bovendien voor een vlotte integratie in elke kamer (tot 25m² volgens Teufel) waar men de muziek wenst te horen. Aangezien de meest gangbare audiobestanden (MP3, WAV, FLAC…) worden ondersteund, blijkt het vooraf omzetten van bestanden bovendien overbodig.
 


Met eigen app
De One kan eenvoudigweg bediend worden door middel van een gratis app die je op een smartphone of tablet installeert (momenteel enkel voor iOS, maar binnenkort ook voor Android) of via een apart verkrijgbare afstandbediening, die reeds gebruikt wordt voor de andere speakers uit het gamma. De geïntegreerde Wi-Fi-ontvanger zorgt ervoor dat er vervolgens gemakkelijk muziek kan worden afgespeeld via een draadloos netwerk.

Op technisch vlak is het toestel verder nog uitgerust met een krachtige woofer, goed voor 50 watt, en een eindversterker die tweemaal 20 watt naar de tweeters en midrange units stuurt. Daarnaast voorziet het systeem ook een USB-ingang, zodat ook een USB-stick of harde schijf met bestanden kan worden aangesloten.

De Raumfeld One is leverbaar in het wit met een zwarte front en elementen van geborsteld aluminium, en is vanaf nu (uitsluitend) verkrijgbaar via de Teufel webshop voor 449,99 euro.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.