Geluid

McIntosh McAire betreedt AirPlay-arena

Met de McAire betreedt high-end hififabrikant McIntosh een nieuwe arena: die van de betere all-in-one audiosystemen, voorzien van alle comfortsnufjes zoals Wi-Fi, netwerkstreaming en zelfs AirPlay.

Met de McAire stelt McIntosh een geïntegreerd audiosysteem voor dat de legendarische look en geluidskwaliteit waar McIntosh om bekend staat nu in een compacter systeem bundelt.

De term 'compact' blijkt echter nog steeds voor interpretatie vatbaar te zijn in de wereld van McIntosh – de McAire meet immers maar liefst 493 bij 432 bij 203 millimeter. En ook het gewicht – 14 kilogram droog aan de haak – is niet meteen doorsnee te noemen. 

Het toestel is ook van op een kilometer afstand herkenbaar als een échte McIntosh, met het kenmerkende zwarte frontpaneel, de groene opschriften en de machtige watt-meters met blauwe achtergrondverlichting. Kortom, een toestel dat beslist niet uit de toon valt in het gamma van de Amerikaanse fabrikant.

Comfortsnufjes
McIntosh kennen we vooral als een merk dat compromisloos is als het op geluidskwaliteit aankomt, maar dat wil gelukkig niet zeggen dat de fabrikant blind is voor nieuwe evoluties.

En dat merk je aan de features op de McAire, zoals AirPlay voor het streamen van muziek, Wi-Fi en een USB-aansluiting. Die laatste is overigens compatibel met de iPod en iPhone, zowel voor het afspelen van muziek als het laden van die toestellen. 

Voor het geluid staan twee 4-inch woofers in, aangevuld met twee 2-inch midrange units en twee ¾-inch tweeters – goed voor een frequentiebereik van 60 Hz tot 45 khz – die aangestuurd worden door de interne versterking. Over de specificaties van die laatste rept McIntosh echter met geen woord, zodat we daar vooralsnog het raden naar hebben. Wel het vermelden waard is dat de speakergrilles op hun plaats worden gehouden door magneetjes, en dus eenvoudig verwijderd kunnen worden.

Flexibel inzetbaar
McIntosh belooft alvast dat de McAire met deze configuratie nieuw leven kan inblazen in elke digitale muziekbibliotheek, terwijl je net zo goed nog een computer of tv op de McAire kan aansluiten via de steeo cinch-ingang om het systeem te doen uitgroeien tot middelpunt van de woonkamer. Natuurlijk heb je ook recht op een remote bij de McAire, die onder meer gebruikt kan worden voor de selectie van tracks en de bediening van het volume. 

Dan rest ons alleen nog de vermoedelijke adviesprijs, en die valt met 4.250 euro toch 'ietsje' zwaarder uit dan bij de doorsnee all-in-one of speakerdock. 

Voor meer informatie en specificaties van de McIntosh McAire kan je trouwens terecht op de officiële productpagina van het toestel. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.