Redactie

Shadowlands

Iedereen slaat natuurlijk meteen op de buzzer met ‘Hannibal Lecter’ wanneer het over de belangrijkste acteerprestaties van Sir Anthony Hopkins gaat, maar eigenlijk maakte de man pas goed faam in de jaren die meteen nà Silence of the Lambs kwamen. Zie bijvoorbeeld Howards End, The Remains of the Day en deze Shadowlands, waarin hij zijn pedigree als karakteracteur voorgoed in het collectieve geheugen van de cinema hamerde.

In Shadowlands speelt hij een schrijver en professor die zijn hele leven getrouwd is geweest met de dingen die zich in zijn hoofd afspelen, maar op een relatief gezegende leeftijd dan toch een herfstromance beleeft met een bewonderaarster (Debra Winger) waarmee hij aanvankelijk correspondentie voerde.

Tot het noodlot uitgerekend hààr treft, en hij toch weer te rade moet gaan bij zijn oude sentimenten over god en het heelal, die hem tegelijkertijd een intellectuele held voor velen én een eenzaat maakten. Vergeet wat er vanavond ook op tv komt, en zet deze klaar op de digicorder. En stuur naderhand een bedankje.

Zondag 25 maart op VTM om 14u40

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.