Redactie

Tyson

Binnenkort heeft hij zijn eigen onemanshow in Las Vegas, maar voor het zover is wordt het toch eventjes tijd om de bokscarrière van Mike Tyson onder de loep te nemen. Want voor er de figuur was, was er de mens, die regisseur James Toback vooral laat zien door hem zelf aan het woord te laten.

Niet dat er zoveel nieuws zit in het verhaal van de opkomst (het kleine jongetje neemt bokslessen om te overleven in de harde straten van Brooklyn), maar het wordt wél interessant wanneer Toback met hem meetuimelt in de val.

De jaren na de superster komen dus òòk aan bod, òòk uit de mond van het zwaargewicht zelf, die het onder meer over zijn echtscheiding, zijn akkefietjes met het gerecht en het beschamende tweede luik van zijn carrière heeft, wanneer hybris het overneemt van karakter.

Maar Tyson is natuurlijk een Amerikaanse docu, en dat betekent dat er ook een brokje redding aan het einde wordt geserveerd. Tyson heeft het over zijn vaderrol, en over hoe je ondanks de fouten in het verleden toch nog een beter mens kunt worden. Wordt dus mogelijk vervolgd in het MGM Grand te Vegas, waar hij binnenkort zijn show zal afsteken.

Maandag 26 maart op Canvas om 23u40

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.