Geluid

Sharp soundbar op maat van grote schermen

Grote tv's bieden over het algemeen al iets beter geluid dan hun kleine broertjes, maar de klank blijft meestal ondermaats. Sharp besluit daar wat aan te doen met de HT-SB60, een soundbar op maat van XL-tv's.

De nieuwe soundbar – die gecombineerd wordt met een draadloze subwoofer – heeft een vormgeving die perfect aansluit bij 60-inch tv's, maar die ook mooi tot zijn recht komt bij grotere exemplaren. Volgens Sharp komen alle schermen met een beelddiagonaal tussen 60 en 90 inch in aanmerking voor een één-tweetje met HT-SB60.

De soundbar meet maar liefst 138,5 centimeter en kan zowel onder een tv als tegen de muur gemonteerd worden. De sub biedt zelfs nog meer plaatsingsvrijheid, en kan eigenlijkl om het even waar opgesteld worden – zolang er maar een stopcontact in de buurt is.
 


Volgens de fabrikant is deze Sharp-combinatie goed voor een gecombineerd vermogen van 310 watt (2x 80 watt + 150 watt), terwijl high-definition geluid ondersteund wordt met het oog op de best mogelijke geluidskwaliteit.

De HT-SB60 beschikt onder meer over twee HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang, die bovendien ARC-compatibel is. Dat laatste bespaart alvast een extra kabel tussen de soundbar en tv. Bovendien kan de soundbar gewoon worden bediend met de afstandsbediening van de televisie, en kan de soundbar ook automatisch in- en uigeschakeld worden met de tv.

De Sharp HT-SB60 soundbar is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 399 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.