Redactie

2 Days in the Valley

Het onderschatte 2 Days in the Valley is een misdaadfilm, een genre dat in het zog van Quentin Tarantino's Pulp Fiction bijzonder populair was in de jaren '90. En net als in Tarantino's meesterwerk is de misdaad ook in deze prent niet de boodschap, maar het medium.

De plot is te gestoord om in enkele zinnen uit te leggen, maar ook dat is eigenlijk niet nodig: zelfs de verhaallijn in deze prent is slechts een voorwendsel om een rariteitenkabinet van personages te introduceren, die allemaal in de San Fernando Valley wonen (dat broeierige gat ten noorden van Los Angeles), en dezelfde noodlottige twee dagen meemaken. Laat ons het erop houden dat een huurmoordenaar met een zweem van geweten (Danny Aiello) ineens heel wat levens op zijn kop zet.

Het is eigenlijk jammer dat regisseur John Herzfeld, een tv-filmmaker die met 2 Days in the Valley een eerste stap naar het betere werk zette, vijf jaar later zijn tanden stukbeet op het geflopte 15 minutes: hij toont met deze prent in ieder geval dat hij een Altman-eske kaleidoscoop van personages (passeren nog onder meer de revue: Teri Hatcher, Jeff Daniels, James Spader en Charlize Theron) goed bij elkaar weet te houden.

Vrijdag 25 januari op Eén om 22u50

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.