Beeld

Beter beeld met THX-app voor iOS

Je televisie of projector kalibreren is specialistenwerk. Maar met deze THX-app kan je alvast een aantal belangrijke instellingen zelf bijspijkeren.

Installeer de app op je iPhone of iPad, en verbind je toestel met je televisie. Dat kan draadloos als je over een Apple TV beschik; gebruik dan Airplay Mirroring. Het kan ook zonder Apple TV, maar dan heb je een Apple Digital AV-adapter nodig en een HDMI-kabel.

De app is buitengewoon handig in gebruik en leidt je stap voor stap door de nodige instellingen. De testen zijn uitvoerig beschreven of je kan op je gemak de voice-over beluisteren (in het Engels weliswaar). De volgende zaken komen aan bod: beeldverhouding, helderheid, contrast, kleur en tint. Voor die laatste twee maakt de app zelfs slim gebruik van de camera in je Apple-apparaat. Audiotesten zijn ook voorzien, maar die zijn erg beperkt.

Tot slot biedt de app nog een paar leuke extra's. Je krijgt een aantal THX-trailers, denk maar aan Broadway, Cavalcade of Tex2: Moo Can. Even de geluidsinstallatie testen met de THX Deep Note, of verander je iPhone in een Moo Can.

Download de app via deze link. Profiteer er nu van, de app is gratis tot 4 februari, daarna zou hij betalend worden. Een Android-versie komt er aan in de lente.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.